Juleferie

Helligdager i julen:

  • Julaften, 24. desember
  • Første juledag, 25. desember
  • Andre juledag, 26. desember
  • Nyttårsaften, 31. desember
  • Første nyttårsdag, 1. januar

Åpningstider julaften og nyttårsaften
Butikker og en del kontorer er åpne om morgenen, men stenger tidlig (f.eks. kl. 1200 eller kl. 1400). Kontorer og butikker er stengt som vanlig om julaften faller på en søndag.

Juleferie for arbeidstakere
Selv om det ikke er offisielle helligdager har mange arbeidstakere fri eller halv arbeidsdag på julaften og nyttårsaften.

Småbedrifter
En del enkeltpersonforetak, småbutikker og småbedrifter holder stengt eller tar seg fri noen dager rundt jul og/eller nyttår.

Juleferie hos skolene
Skolene stenger i cirka to uker i forbindelse med jul og nyttår. Siste skoledag før juleferien er vanligvis rundt 20. desember. Skolestart etter juleferien er rundt den første virkedagen etter nyttår, i den første uka i januar. Det hender at skolene legger inn en planleggingsdag rett etter nyttår, så sjekk med skolen for å være helt sikker.

SFO i romjulen
I juleferien er skolefritidsordningen (SFO) åpen på virkedager (altså de dagene som ikke er helligdager eller lørdag/søndag), men stenger gjerne tidlig, f.eks. kl. 1200 på julaften og nyttårsaften.

Juleferie i barnehagene
Barnehager er åpne på de vanlige virkedagene (dager som ikke er helligdag, lørdag eller søndag), men stenger ofte tidlig (gjerne kl. 1200) på julaften og nyttårsaften.

Åpningstider på Vinmonopolet
Polet er stengt på julaften, men holder åpent på nyttårsaften og har også åpent i romjula.

Kilder: Vinmonopolet, Time and Date

Juleferie bildegalleri (bildene kan lisensieres, for eksempel hos opphavspersonen eller hos Mediarkiv bildebyrå):