Morsdag

Morsdagen er en hedersdag for mødre. Det er en forholdsvis ny festdag til ære for mødre verden over. I Norge feires morsdagen den andre søndagen i februar, det vil si søndag 12. februar i 2023.

Morsdag markeres på forskjellige dager i forskjellige land. I de aller fleste land, deriblant USA, Brasil og Kina feires dagen den andre søndagen i mai. Morsdag feires på den internasjonale kvinnedagen, 8. mars, i en del land, som Russland, Vietnam, Albania, Makedonia, Serbia, Montenegro og Slovenia. Mange land i midtøsten markerer dagen den 21. mars.

I 1914 erklærte daværende amerikanske president den første nasjonale morsdag i USA. Den første norske morsdagen ble feiret i en metodistkirke i Bergen 9. februar 1919.

Dagen ble til å begynne med arrangert av religiøse organisasjoner, men den er senere gått over til å bli en familiedag, der familien oppvarter mor på ulike måter.

Dette dagen man steller ekstra godt med mor, gir ekstra oppmerksomhet og prøver å overraske henne med noe hyggelig. Mange velger å gi en morsdagskake eller en blomst og en hilsen på et kort.

Kilder: Wikipedia, Store norske leksikon, Time and Date

Bildegalleri, relevant grafikk og bilder som kan lisensieres hos Mediarkivet:

 

All grafikk på denne siden er Copyright © Robin Lund